De Beethoven Sessies

BEETHOVEN SERIE IN DE BRAHMS SALON  

Thumbnail Image 1

Pianist Rob Mann en violist Joan Berkhemer werken samen vanaf begin jaren '70. Als duo wonnen ze in 1975 de Donemus prijs van de stad Amsterdam en het nationale Oskar Back Concours, in 1978 de Prix d'Excellence en met het Amsterdams Pianotrio (met cellist Daniel Esser) het internationale kamermuziek concours Colmar 1980, waarna concertreizen door heel Europa volgden waarbij diverse festivals werden aangedaan.

Het voornemen  de Beethoven sonates op te nemen dat uit die dagen stamt wordt na 40 jaar dit jaar verwezenlijkt; het doorgronden van Beethovens transcendentale muzikale fantasie kost vele jaren van studie. In de uniek klinkende aula van het Hervormd Lyceum Zuid spelen Mann en Berkhemer in een serie van vier concerten de 10 Beethoven sonates. In december heeft het eerste concert plaatsgevonden, met de drie eerste sonates. Op woensdagavond 20 januari het tweede concert, met de 4e, 5e en 7e sonate.  20 april een speciaal concert: Beethoven -strijktrio in D op. 9 nr 2, Ckl op. 9 nr 3, Serenade in D op8.

Op 11 mei het volgende, eveneens bijzondere concert, met de 6e en 8e sonate, met na de pauze een uitvoering van de Hammerklavier sonate op. 106 voor piano. Meer bijzonderheden op het Blog. Op 1 mei wordt een try-out voor dit concert gegeven.

Op 22 juni heeft het slotconcert van de serie Beethoven sonates voor piano & viool plaatsgevonden. Gespeeld werden de 9e (Kreutzer) en de 10e sonate. In de late zomer beginnen de cd-opnames.